Astoria közelében, Budapest VIII. ker.

2 300 000 000Ft
vagy
6 478 873,24
eladó hotel 3663 m² 50 szobás

Referens

Varga Rebeka

Varga Rebeka
ingatlan referens

+36 70 703 0011

Részletek Hirdetés azonosítója: 9332

Az ingatlan városközponti környezetben, Józsefváros-Palotanegyed városrészben található,
Belvároshoz közel a József körúton belül lakó és intézményi övezetben. Megközelíthető a Puskin utca
felől gyalogosan és gépkocsival. Belváros gyorsan elérhető tömegközlekedéssel és autóval egyaránt.
Közeli csomópontok és forgalmas utak: Astoria, Blaha Lujza tér, Deák tér, Kálvin tér, Erzsébet híd.
Környezetében jellemző ingatlantípusok: egyetem, irodaépületek, lakóépületek, üzletek. Parkolás
megoldható az utcán. A fővároson belül a kerületrész megítélése jó, aminél előnyt jelentenek a jó
közlekedési lehetőségek is.

•Szintek száma: Pince + földszint + félemelet + két emelet;
•Felmenő falazat: tégla;
•Födémszerkezetek: acélgerendás;
•Tetőszerkezet: Fa szerkezetű magastető, cserépfedés;
•Külső felületek: kőporos vakolat;
•Nyílászáró szerkezetek: fa és fém;
•Közművesítettség: víz, gáz, villany, csatorna

Az épület szintjei (pince, földszint + 2,5 emelet, valamint a tetőtér) összesen kb. 4.160 négyzetméter hasznos területet tesznek ki. Az épület mögötti udvar megközelítőleg 1500 négyzetméter, a belvárosra jellemző zártsoros utcafronti beépítés következtében a szomszédos ingatlanok hátsó kertjei érintkeznek, így a belső udvar kellemes zöldövezeti érzést ad.

A pince összterülete hozzávetőlegesen 770 nm, melyből az egykori vívóklub és a kapcsolódó helyiségek együtt közel 300 nm-t tesznek ki, míg a további területek az épület korábbi üzemeltetését biztosító gépészetnek adnak helyet. Ez azonban alkalmatlan az újbóli üzemelésre, a hűtő-fűtő és elektromos rendszer komplett felújítása szükséges. Az átlagosan 3 méteres belmagasság következtében a pince újragondolásával szinte teljes értékű szint alakítható ki. A vívóhelyiségből a kert is közvetlenül elérhető.

A főbejárat utcaszinten van, míg a földszint egy fél emelettel magasabban. A bejárat mellett kapott helyet az őrszoba, portaszolgálat. Ez az egyetlen helyiség, amely jelenleg is használatban van az épületben, az ingatlan 24 órás őrzés alatt áll.

A fő lépcsőház márvány burkolata és díszítései kifejezetten jó állapotban megmaradtak, a tetőablakokon átszűrődő fényben lenyűgöző a látványa. Ki kell emelni a bejárattal szemközti dísztermet, mely bár korántsem tündököl régi fényében, mindenképpen egy fontos és jól hasznosítható helyisége az épületnek.

A folyosókról szobák nyílnak, melyek 16 – 60 négyzetméteresek, összesen 50 – 55 iroda helyiség van jelenleg az épületben. Szintenként több mellékhelyiség is található. Egyes irodákban látszik, hogy a közel 4 méteres belmagasságot kihasználva álmennyezetet építettek. A födém egyes helyeken acélgerendákkal van megerősítve.

Az első emeleten szoba-iroda kialakítás jellemző, valamint egy nagyobb tárgyalóhelység kapott helyet. A jelenlegi kialakításhoz mérten kevés a mellékhelyiségek kapacitása, ezt mindenképpen bővíteni szükséges egy felújítás során.

A második emelet kiemelkedő helyisége a földszintinél is impozánsabb díszterem. A korabeli gipszstukkók, aranyozott festés és az eredeti csillár is megmaradt a teremben. Az emelet egyes helyiségeiben azonban állványzat tartja a tetőtér födém szerkezetét, statikai problémák nem zárhatók ki.

A fő lépcsőház mellett több kisebb lépcső vezet a szintek között, így a pincébe való lejutás és a tetőtérbe való feljutás is más – más lépcsőkön érhető el. Az épületben egy lift is helyet kapott, azonban ez is évek óta üzemen kívüli állapotban van.

Épület emeleteinek száma: 4

Tetszik ez az ingatlan?

Ossza meg az oldalt ismerőseivel! Lehet, hogy pont ezt az ingatlant keresik.

Hasonló ajánlatok