I.ker., Attila út, Budapest I. ker., Tabán

124 000 000HUF
vagy
314 921EUR
eladó lakás 94 m² 4+1 szobás

Referens

Molnár Edit

Molnár Edit
Ingatlan referens

+36 20 922 1106

Részletek Hirdetés azonosítója: 12939, Hirdetés régi kódja: 0000

Eladó az ország elmúlt 100 év történelmét megélő, Budapest I. kerület, Tabán városrészben, a Bethlen-udvarban található, felújított, világos, kétlakásos, ezáltal kétgenerációs, 4 szobás lakás.

A Bethlen-udvar (Attila út) ötemeletes háztömb Budapest I. kerületében, Tabán városrészben, az Attila út és a Krisztina körúton húzódó villamosvágányok között. Az 1920-as évek első felében épült neobarokk stílusban, oly módon, hogy a legfelső emelete fölött még a padlásterében is manzárdlakásokat alakítottak ki. Pincerendszere több emelet mélységű, amely összeköttetésben állt a mellette elfolyó Ördög-árok falazott csatornájával, és állítólag a budai Vár-barlang labirintusával is. Az épület két bejárattal, illetve két lépcsőházzal és lifttel épült meg. És ha a ház izgalmas múltja nem lenne elég, akkor mindezt megkoronázza, hogy a lakás ablakai Budapest legszebb közparkjára, a Tabáni Szabadidőparkra néznek. Továbbá, a házban portaszolgálat üzemel.

Helyiségek:
Az ingatlan tulajdonképpen kétgenerációs, hiszen két önállóan is használható, külön mérőórákkal, külön bejárattal rendelkező lakás található benne. A két lakást egy ajtó választja el egymástól. A kisebb lakás 20 nm: belső udvarra néző szoba, belső udvarra néző konyha, tusolóval rendelkező fürdőszoba (wc-vel). A nagyobb lakásrészben (74 nm) utcára néző belső nagy szoba, nappali, amelyben a konyha és az étkező is helyet kapott, utcára néző kisebb szoba, gardrób, káddal rendelkező fürdőszoba (wc-vel), előszoba, mosókonyha, és különálló wc található.

Finanszírozás:
Ára: 124 M Ft. Az ingatlan per-, és tehermentes. A lakásban jelenleg bérlők laknak, ezért, mint az ingatlan megtekintése, mint a birtokbaadás a bérlőkhöz igazodik. A bérlők szerződése június 30.-ig hatályos, de megbeszélés alapján a szerződésük a további időszakra is fenntartható. Az adásvétel a bérleti szerződés időtartama alatt is lebonyolítható.

Állapot:
Az ingatlan 2021.-ben teljes felújításon esett át. A szobák (3) fa hajópadló burkolatot kaptak (kivéve a kis szobát), megújult és továbbépült az elektromos-, és vízhálózat, hangszigetelt, 3 rétegű ablakok kerültek beépítésre. A konyha teljesen gépesített. Minden helyiségben hűtő-fűtő klíma (összesen 5 db) lett felszerelve, amely (a belső udvar felé) egy nagy kültéri egységgel rendelkezik. A felújítás során az szomszéd lakásokkal közös falakat hangszigetelő réteggel látták el. A kisebb lakás konyhájában egyelőre nem került konyhaszekrény, de a gépek már a ház pincéjében várják a beépítésüket. A lakás a fekvésének köszönhetően kifejezetten világos. Duplakomfortos. A házban van lift, illetve portaszolgálattal rendelkezik. A ház egyik oldali homlokzata 2021.-ben már fel lett újítva, és ez a felújítás folytatódik tovább a következő években.

Rezsi:
Közös költség: 32 ezer Ft., amely tartalmazza a vízfogyasztást, a portaszolgálatot, a szemétszállítást, a lépcsőház takarítás/világítást, az alapbiztosítást, és a felújítási alapot. A fűtést hőszivattyús légfűtés biztosítja, amely az egyik legkorszerűbb, és ezáltal a leggazdaságosabb fűtési megoldás. Az alacsony rezsiköltséget H-tarifa, és éjszakai áram is biztosítja.

Parkolás:
Sokkal egyszerűbb és olcsóbb a parkolás, mint a lokáció miatt elsőre gondolná, mert az állandó lakcímmel rendelkezők számára az egyszeri bejelentést követően (egyszer 2000.-Ft.) ingyen lehet parkolni, és nem igényel további költséget, vagy teendőt a parkolása. Egy helyrajzi számra két autóval kérhet parkolási engedélyt az állandó lakcímmel rendelkező. Parkolóhelyet szinte mindig találhat a ház környékén.

Ajánlás:
Ideális befektetőknek, a kisebb lakás kiadásával plusz jövedelemre vágyó családoknak. Felnőtt, vagy majdnem felnőtt gyerekkel rendelkező családoknak. Orvosoknak, hiszen a kisebb lakásból könnyen rendelő alakítható.

Közlekedés:
A közlekedés Budapest belvárosában pazar. Pár perces sétával elérhető járatok: autóbusz – 7, 5, 16, 216, villamos – 17,19,41,56, 56A, éjszakai járat - 916, 956., továbbá egy hosszabb sétával a 4-es metróvonal is elérhető.

Infrastruktúra:
A környék csodás lehetőségeket kínál a szabadidő minőségi eltöltésére, de a mindennapokban szükséges szolgáltatások is 10-15 percen belül elérhetőek. Legyen szó a napi bevásárlásról (Lidl, Spar), egy hangulatos vacsoráról, vagy éppen egy kellemes piknikről a zöldben. A közelben található például a Rudas Gyógyfürdő, Vár, Tabáni Tenisz Center, Gellérthegy, Oxygen Wellness, Várkert Bazár, stb.

Várom megtisztelő hívását.

Pince
Lift
Komfort szint: duplakomfortos
Fűtés: elektromos
Kilátás: panorámás
Parkolás: utcán
Szobák burkolata: laminált parketta
Klíma

Tetszik ez az ingatlan?

Ossza meg az oldalt ismerőseivel! Lehet, hogy pont ezt az ingatlant keresik.

Hasonló ajánlatok