Mőnichkirchen, Ausztria, Külföld, Ausztria

200 000 000Ft
vagy
645 161,29
eladó hotel 2189 m² 50 szobás

Referens

Tischler Alex Flavio

Tischler Alex Flavio
ingatlan referens

+36 30 868 6829

Részletek Hirdetés azonosítója: 5306

Mönichkirchen, Ausztriában 50 szobás hotelépület eladó!

Bécs és Graz között félúton, az autópálya mellett, Budapesttől 280 km-re Mönichkirchen főutcáján a négy lakószintes hotelépület.

Az 1030 m magasságban lévő település már a Monarchia-beli időkben népszerű üdülőhely volt, néhány évvel ezelőtt pedig modern sífelvonóval gazdagodott.

MÖNICHKIRCHEN

Budapesttől 280 km-re, autóval maximum 3 óra távolságra Mönichkirchenben részben befejezendő 4 szintes szállodaépület eladó.
A gráci autópálya aspangi leágazásának közelében fekvő idillikus síparadicsomot kellemes környezeti adottságai teszik kitűnő üdülőhellyé.
A kistelepülés már a háború előtt is kedvelt nyaralóhelye volt a magyar arisztokratáknak. A 900 lélekszámú 900 vendégággyal rendelkező üdülő kisváros már évtizedek óta a turisták fogadására rendezkedett be.
Az épülettől ideális távolságra, kb. 250 méterre található az elmúlt évben megépült vadonatúj sífelvonó, így autó használata nélkül besíelhető a közeli pályaegyüttes.
Kedves, barátságos lakosság fogadja az ideérkezőket.

Az utcáról nézve baloldali épület belső átalakítása, felújítása évek óta szünetel.
A műszaki készültség kb. 65 %-os, a befejező munkák kb. 6-8 hónapot vesznek igénybe.
Az utcáról nézve jobboldali épületet néhány éve vásároltuk meg, addig folyamatosan üzemelt szállodaként. Elhatározás alapján ezt az üzemelést bármikor újra lehetne indítani.
Elképzelésünk szerint (erre jóváhagyott engedélyezési tervünk van) a két szomszédos épületet összenyitjuk, s egy funkcionális egységet fog képezni. A jobboldali épületben így szintén felújítási, korszerűsítési munkákat kell majd végezni.
Az eladási szándékunk a jelen állapotra vonatkozik, a két épület tulajdonjogának átadására.

Cím: 2872 Mönichkirchen
Tartomány: Nieder Österreich
Épült: 1960-as években

Szintek száma: pinceborozó, alagsor, fszt, I. em., tetőtér
Szobák száma: 54 db + 1 szolgálati lakás + wellness egység
Parkolási lehetőség: 21 db. udvari gk. beálló
Fűtési mód: központi rendszerű (olajtüzelésű)

Mönichkirchen - Mariensee
Magasság: 870 - 1450 m
Szintkülönbség: 580 m

Sípályák hossza: 13 km
2 km6 km5 km

Liftek száma: 5
3 2

Budapest: 328 km

A Mönichkirchen - Mariensee síterepen 2006-ban 8,3 millió eurós beruházással lecserélték a Mönichkirchen-ből induló elavult egyszemélyes ülőliftet és a Mariensee-ből induló csákányos liftpárt két darab négyszemélyes ülőliftre, ezzel párhuzamosan kiszélesítették a Mönichkirchen-ből induló ülőlift alatti lesikló, illetve nyári tereproller pályát. Ezeknek a fejlesztéseknek köszönhetően az eddig elmaradottnak számító rendkívül családias síterep az egyik legjobb infrastruktúrájú határközeli sítereppé vált.

A 2007/08-as szezonra befejeződött a síterep nagy beruházási projektjének utolsó szakasza: a Sonnenbahn hegyállomásától induló tányéros liftet lecserélték egy új, négyszemélyes, fixen rögzített üléses felvonóra. A korábbi tányéros lifthez képest kicsit lejjebb került az új felvonó völgyállomása. Ezzel lényegében megszűntek a síterepen található elavultnak számító, kis kapacitású húzóliftek, csak 2 gyakolólift maradt meg a kezdők részére.

A síterep Mönichkirchen és Mariensee falukból is elérhető, a pályarendszer mindkét irányban átsíelhető, teljes hosszában hóágyúzott. A soproni határátkelőtől autópálya igénybevétele nélkül is elérhető. A pályarendszer minden tudásszinthez kínál ideális lejtőt, a Mariensee felöli oldalon FIS B minősítésű versenypálya is található, míg a Mönichkirchen felőli oldalon az alsó állomáson síóvoda és sí-játszótér valamint az ülőlift felső állomásánál kezdők számára készített nagyon enyhe lejtésű széles sípálya és a hozzá tartozó lassú tányéros lift áll a kezdők és a legkisebbek rendelkezésére. A nyári szezonban a Mönichkirchen felöli oldalon terep-rollerezési lehetőség is van, egy 2,5 km-es pályán lehet a helyszínen kölcsönzött rollerrel legurulni. A pályarendszeren számos barátságos hegyi vendéglő is várja a vendégeket, családbarát árakkal.

Telek mérete: 1672 m² Erkély: 0 m² Terasz: 0 m² Épület szintjeinek száma: 4 Tetőtér: beépített Fűtés: egyéb kazán Télikert

Tetszik ez az ingatlan?

Ossza meg az oldalt ismerőseivel! Lehet, hogy pont ezt az ingatlant keresik.

Hasonló ajánlatok